Bachçede Yaz Festivali

Bach’ın eserlerini içeren konserler artık geleneksel bir dizinin parçası haline geldi. Bu yılki performanslar, Boğaz manzarası eşliğinde Sakıp Sabancı Müzesi’nde gerçekleşecek. 15 Ağustos ile 22 Eylül tarihleri ​​arasında gerçekleşecek müzik etkinlikleri serisinde ünlü müzisyenler yer alacak.

1998 yılında başlayan Bach Günleri ve Konserler, saraylar ve müzeler gibi birçok alışılmamış yerde yer almaya devam ediyor. “Bach & Love”, “Bach Before & After” ve “Bach & Spring” gibi farklı temalar etrafında tasarlanan Bach konserleri, klasik müzik konserlerinin son derece keyifli ve alternatif atmosferlerde yapılmasını sağlıyor. Bu sene Sakıp Sabancı Müzesi’nin bahçesinde Bahçede Yaz Festivali düzenlenecek ve klasik müzikseverler bu heyecana ortak olacaklar.

Sahne alacak isimlerden biri de Alexander Rudin. Rudin, Bach’ın viyolonsel süitlerini çalan dünyadaki en iyi viyolonselcilerden biri. Rudin’in özgün performansa duyduğu ilgi, barok müzik ve ortaçağ müziği ile olan ilişkisini tarihsel ve müzikal olarak bir sonraki seviyeye taşıyor. Kraliyet Filarmoni, Viyana Senfoni ve Danimarkalı Radyo Orkestrası gibi büyük orkestralarda da çalan Rudin, Sakıp Sabancı Müzesi’nin The Seed isimli salonunda Bach’ın solo viyolonsel süitlerini çalacak.

Festival programı ve biletler BİLETİX’te.